– Aportar solucions més eficients i ecològiques a necessitats col·lectives:

degut a la forta presència i existència dels lavabos portàtils convencionals en diferents esdeveniments a l’aire lliure, hem pogut comprovar com de necessàries son aquestes instal·lacions i infraestructures per a tot tipus d’esdeveniments al carrer o en espais a la natura. Per altra banda hem pogut comprovar també com la gran majoria dels usuaris i usuàries d’aquests lavabos no estan del tot satisfets amb aquest tipus de lavabos, per a diferents motius. És per això, que vàrem detectar des de la nostra associació la necessitat de poder trobar una alternativa al lavabo convencional i que coneixem de ben aprop, els banys secs. Des de llavors ens vàrem posar en contacte amb d’altres associacions i projectes a França que es dediquen i treballen en el disseny i lloguer d’aquest tipus de lavabos. Allà vam poder comprovar com la comoditat, la higiene i la sostenibilitat donaven un valor afegit, tot aportant un resultat més agradable i positiu als pròpis esdeveniments i les persones usuàries que en gaudeixen.

– Gestió dels residus des d’una visió permacultural:

donat que des de la nostra associació ens dediquem a la formació i al disseny des de una perspectiva permacultural, vàrem començar a pensar de quina manera podríem recollir aquest residu (màteria fecal i urina humana) i convertir-lo en un recurs que pogués aportar beneficis i quin podria ser el seu tractament d’una manera que poguéssim reduir el seu impacte mediambiental. A dia d’avui ja tenim una analítica, ratificada per l’Àgència Catalana de Residus, el qual ens permet fer-ne un transport i tractament en plantes de compostatge.

– Treball cooperatiu, nous valors i noves pràctiques:

les persones que treballem en el disseny i l’implementació dels EcoSec, ho fem des de una visió cooperativista. Així com també les relacions i la col·laboració que fem amb aquelles entitats i organitzacions que desitgen treballar amb nosaltres. Per altra banda, valorem la nostra tasca en criteris de sostenibilitat, sensibilització i participació ciutadana activa. Per altra banda també formem formem part del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fàbrica del Sol.