Treballar i participar en xarxa i col·laborativament amb associacions, entitats i projectes, que treballen al voltant de nous estils de vida, la permacultura i l’economia social i solidària.

Servei de lloguer i manteniment de banys secs portàtils per a esdeveniments i fires

Disseny i instal·lació de banys secs ecològics fixes per a projectes i particulars, segons les seves necessitats.

mod. ANOIA 1.0

Son uns lavabos individuals de 2m d’alçada, 1m d’amplada i 1’5m de fons. Així doncs unes cabines unipersonals i unisex on poder fer les teves necessitats (pipi i caca).

La matèria fecal es recollida per uns cubells que hi ha a sota tot barrejat amb les serradures de fusta per evitar olors i facilitar la deshidratació de la matèria fecal.

Per a la instal·lació necessitem un espai de 2m de seguretat a la part de darrere dels lavabos delimitat amb tanques per tal d’accedir a la retirada dels dipòsits un cop plens.

Instal·lació i muntatge dels lavabos secs ecològics portàtils en fires i esdeveniments.

 

Gestió integral del residu, en plantes de compostatge.

 

Neteja i manteniment dels lavabos per tal d’assegurar-ne les condicions higieniques.

 

QUE PASSA AMB LA MATÈRIA FECAL?

Per a transformar aquests residus en fertilitzant (abono) útil s’ha d’afegir matèria orgànica, en aquest cas serradures de fusta en cada ús i/o restes de menjar o de jardineria. Només d’aquesta manera es crea un entorn propici pel qual s’activin els microorganismes. Aquests aprofiten la matèria prima i al final del procés eliminen nitrogen fòsfor i magnesi, és a dir els nutrients necessaris pel desenvolupament de les plantes.

A més a més els bacteris generen calor suficient per a matar els agents patògens que poden ser perillosos per al ésser humà. Després d’uns mesos (mínim 6, recomanable un any sencer) en el compostatge els microbis han produït un sòl nutritiu, que pot ser aplicat de forma segura i repartit amb total garanties pel camp.